RWS en werkgeversnetwerken tekenen voor slim reizen A27 Houten-Hooipolder
De A27 tussen Houten en Hooipolder gaat op de schop. Met nog meer files als gevolg? Als het aan ons en onze collega- mobiliteitsnetwerken Goedopweg (regio Utrecht) en Zuid-Holland Bereikbaar ligt niet, of in ieder geval zo min mogelijk. Daarom ondertekenden we samen met Rijkswaterstaat op 3 april een overeenkomst. We beloven daarmee ons alle drie in te spannen om bedrijven in de buurt te helpen om hun medewerkers tijdens de werkzaamheden slimmere reiskeuzes te laten maken.
Dit gaat er gebeuren
Op de A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder staan automobilisten vaak in de file. Rijkswaterstaat verbreedt daarom de A27 om de doorstroming te verbeteren. Daarnaast passen ze ook knooppunt Hooipolder aan en renoveren of vervangen ze het merendeel van de bruggen op het traject. Zo wordt de Keizersveerbrug vervangen door een nieuwe, bredere brug. Op knooppunt Hooipolder leggen ze een verbindingsboog aan vanaf de A59 naar de A27. Daarnaast halen ze op twee plaatsen de verkeerslichten voor rechtsafslaand verkeer weg waardoor weggebruikers daar niet meer hoeven te wachten. Om plaats te maken voor de verbindingsboog wordt afrit 34 bij Raamsdonksveer gesloten. Deze vervangen ze door een nieuwe verbindingsweg vanaf afrit 33 bij Oosterhout. Lees meer op de website van Rijkswaterstaat.
Kennis met elkaar delen
We gaan samen met Brabantse werkgevers aan de slag om medewerkers te verleiden met reisalternatieven. Denk aan fietsstimuleringsregelingen, mogelijkheden om buiten de spits te reizen, thuiswerken of reizen met het OV. Ook spreken de partijen af kennis met elkaar en de werkgevers te delen. Niet alleen op het gebied van slimme mobiliteit, maar ook praktische informatie over de werkzaamheden, de gevolgen voor het verkeer en omleidingsroutes.
Blijvend slim reizen
Doel van deze gezamenlijke inzet: een goed bereikbare werkgever, minder overlast voor medewerkers en minder druk op de A27. Niet alleen tijdens de werkzaamheden, maar ook daarna. Daarom is het belangrijk om niet alleen individuele reizigers te informeren en aan te spreken, maar ook collectief in te zetten op blijvende gedragsverandering via de werkgevers. Echt anders reizen is een opgave die over regiogrenzen heen gaat, daarom is het van belang om samen de schouders eronder zetten.
Bron: Rijkswaterstaat